Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș au organizat duminică, 7 august, a III-a ediție a Zilei Diasporei, un eveniment deja tradițional al cărui scop este acela de a-i conecta mai mult cu locurile natale pe negreștenii plecați departe de mulți sau foarte mulți ani. 

O întâlnire care ne-a adus mai aproape unii de ceilalți, ne-a unit ca și comunitate prin tot ce e mai bun și mai frumos, credință și tradiții. 

Organizăm duminică a III-a ediție a Zilei Diasporei, un eveniment organizat cu scopul de a-i aduce mai aproape pe negreștenii care trăiesc în străinătate  și care se află în această perioadă acasă.

Evenimentul a început la ora 18.30, la Muzeul în Aer Liber al Țării Oașului, cu  Conferința ”Negrești-Oaș e Acasă”, urmată de un program cultural-artistic diversificat, care a promovat tinerele noastre talente.

A urmat apoi ”Negrești-Oaș Fashion Day” – prezentarea creațiilor designerilor vestimentari Clara Rotescu, Simona Șpan, Bianca Sas și un concert extraordinar susținut de Luminița Anghel & Nico. 

Seara s-a încheiat cu discuții libere. 

Source