Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a declarat, vineri, 29 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, că angajații Primăriei lucrează la foc continuu pentru a pune la dispoziția negreștenilor întorși în număr mare din Diaspora cele mai bune servicii. Primarul le cere negreștenilor să fie înțelegători și răbdători cu disconfortul creat de multitudinea de șantiere pe care se lucrează în oraș și să prețuiască apa, în condițiile de secetă extremă din acest an.

 ,,Lucrăm la foc continuu la investițiile aflate în derulare, avem o mulțime de șantiere desfășurate în toate zonele orașului, în special pe componenta de extindere a sistemului de alimentare cu apă și de canalizare. Lucrăm în paralel pe mai multe străzi laterale din oraș și în cartierul Tur, ceea ce creează un disconfort semnificativ suprapus peste aglomerația specifică perioadei. Fac un apel în acest sens la negreșteni să fie înțelegători și răbdători. Trebuie să știe că, având în vedere amploarea proiectelor finanțate din fonduri europene, suntem obligați să ne încadrăm în termene, iar pe de altă parte nu se poate lucra în sezonul frig. Ca să vă faceți o idee, construim rețele noi de apă și canalizare pe o lungime de aproximativ 36 km cu 1100 branșamente și extindem rețeaua de canalizare pe o lungime de aproximativ 50 km. Practic sunt șantiere peste tot prin oraș, care vin cu disconfortul inerent, dar după finalizarea investiției toată lumea va avea de câștigat, deoarece problema lipsei și a calității apei va fi rezolvată”, a declarat Aurelia Fedorca în cadrul unei conferințe de presă.

Primarul Negreștiului a precizat că investiția este cu atât mai importantă cu cât în anii trecuți orașul s-a confruntat cu probleme mari legate de calitatea și cantitatea apei.

”Până nu vom finaliza acest proiect prin care explorăm și noi surse de apă, ne plângem degeaba. Și spun acest lucru în deplină cunoștință de cauză. Din păcate, pe fondul secetei extreme din acest an – suntem în zona de alertă roșie, problema apei se accentuează nu doar la Negrești-Oaș, ci au început să fie probleme și în localități în care nu erau anii trecuți. De exemplu, inclusiv în municipiul Satu Mare au secat unele puțuri, un semnal că trebuie să nu mai risipim apa și să o tratăm ca pe o resursă prețioasă. Vreau să dau asigurări că am făcut prospecțiuni pentru a căuta noi surse de apă, dar nu au fost găsite în zonă. Așadar, trebuie să avem răbdare să finalizăm investiția privind noua captare de apă de pe Talna și aducțiunea noua care ne separă de Certeze, iar pe de altă parte să nu mai risipim apa. Dacă vor urma ani secetoși ca și acesta, va trebui să ne schimbăm comportamentul și să înțelegem că nu mai depinde de noi. Încălzirea globală își spune cuvântul iar noi ar trebui să învățăm din asta și să ne comportăm în consecință pentru că o facem pentru fiecare dintre noi”, a conchis Aurelia Fedorca.

 Edilul Negreștiului a anunțat că după succesul campaniei de colectare a deșeurilor voluminoase și textilede luna trecută,  în 13 august va fi organizată o nouă campanie de acest fel, pentru ca negreștenii reîntorși acum acasă, și nu numai, să își poată face curățenie generală prin locuințe și dulapuri, dacă doresc, fără grija că nu au unde depozita lucrurile. 

În altă ordine de idei, Aurelia  Fedorca a asigurat negreștenii că, în această perioadă de aglomerație maximă, angajații Primăriei lucrează la foc continuu pe toate fronturile și sunt la dispoziția lor cu toate servciile pe care le oferă.

 ,,Nimeni din Primărie nu merge în concediu în luna august, suntem de gardă la Starea civilă unde avem solicitări  foarte multe, la buletine, la impozite și peste tot unde este necesar. Dar în același timp pregătim și Festivalul Zestrea Oașului. Cu alte cuvinte, facem tot ceea ce este posibil pentru ca în această perioadă toată lumea să se simtă bine acasă, la Negrești-Oaș”, a încheiat Aurelia Fedorca.

Source