25.07.2023

Primăria Municipiului Timișoara atribuie un spațiu în Piața Sfântul Gheorghe nr. 4, către Asociația Renașterea Familiei, care va amenaja aici Muzeul Bibliei, primul de acest fel din România. Proiectul de hotărâre va fi pe masa consilierilor locali, în plenul de azi.

”Mă bucur că vom avea, în sfârșit, un spațiu permanent, situat în centrul Timișoarei, care va găzdui Muzeul Bibliei. Este un proiect inedit pentru România și sunt încrezător că va atrage vizitatori nu doar din țară ci și din străinătate. E un proiect care se aliniază tradiției multiconfesionale a Timișoarei și care va deschide o nouă perspectivă culturală în orașul nostru”, a spus primarul Dominic Fritz.

Timișoara a găzduit deja expoziții temporare sub titulatura Muzeul Bibliei, care s-au bucurat de un foarte mare succes, atrăgând mii de vizitatori. 

”Apreciez deschiderea şi sprijinul domnului primar Dominic Fritz pentru Muzeul Bibliei, un proiect unic în România, ce va aşeza Timişoara pe harta lumii alături de alte câteva oraşe unde există muzee similare. Succesul expozițiilor anterioare din Timişoara, dar şi din alte oraşe, demonstrează că Biblia continuă să rămână cartea de căpătâi a omenirii. Prin acest proiect Timişoara va fi inclusă în galeria unor oraşe celebre care găzduiesc astfel de muzee (Washington D.C., Londra, Amsterdam, Dallas, Ierusalim, Houston), iar numărul turiştilor români şi străini ce vor vizita capitala culturală europeană va creşte. Impresionanta colecție de Biblii deținută, evenimentele culturale şi artistice ce vor avea loc în jurul acestui proiect, parteneriatele ce vor fi create cu instituții similare din alte țări, vor contribui într-un mod pozitiv la creşterea prestigiului municipiului nostru în țară şi străinătate. Proiectul se va adresa tuturor, indiferent de confesiune religioasă, etnie, pregătire socială şi educațională sau vârstă”, a spus Pastorul Ionel Tuțac, fondatorul Muzeului Bibliei.

Serviciul Comunicare

The post Timișoara va avea un Muzeu al Bibliei. Primăria Municipiului Timișoara pune la dispoziție spațiu în Piața Sf Gheorghe first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source