Primăria Municipiului Timișoara a găzduit astăzi masa rotundă, organizată de Uniunea Ucrainenilor din România, în cadrul festivalului „Ucrainenii din România – cultură, tradiții și actualitate”. Timișoara, renumită pentru modelul de interculturalitate și pentru felul în care de-a lungul istoriei a respectat diversitatea etnică și religioasă, a primit cu brațele deschise acest eveniment. În cadrul lui este celebrată contribuția ucrainenilor la mozaicul cultural al României și este promovată buna conviețuire între comunitățile etnice.

„În Timișoara, multiculturalitatea și diversitatea sunt valori care nu pot fi contestate. Pentru că doar prin buna înțelegere între oameni de diferite etnii și națiuni putem avea pace. Anul acesta promovăm aceste valori în întreaga Europă prin cultura noastră și a comunităților noastre și le mulțumesc partenerilor noștri pentru evenimentul pe care îl organizează astăzi”, transmite primarul Dominic Fritz.

În anul Capitalei Culturale, festivalul aduce împreună artiști din întreaga țară și din străinătate, formații artistice, soliști vocali și ansambluri de dansuri maeștri populari și interpreți de muzică tradițională ucraineană din orașele înfrățite cu Timișoara. Evenimentul subliniază faptul că Timișoara este un exemplu pentru modul în care diferite etnii și comunități coexistă în armonie și învață unii de la ceilalți.

La masa rotundă din cadrul Primăriei Timișoara au participat primarul Dominic Fritz, reprezentanți ai primăriei, precum și reprezentanți din partea Consiliului Județean, Uniunii Ucrainenilor din România (UUR), Congresului Mondial al Ucrainenilor din Diasporă (EKU)- Serbia, Consiliului Regional Transcarpatia, administrațiilor publice locale Ivano-Frankivsk și Cernăuți, precum și reprezentanți ai mai multor minorități etnice din Banat și organizații non-guvernamentale care sprijină refugiații ucraineni. 

Evenimentul se desfășoară în Piața Victoriei, iar Capitala Europeană strălucește din nou și oferă o experiență culturală unică publicului larg.

Serviciul Comunicare

The post Timișoara – model de interculturalitate și promovare a valorilor europene first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source