Scrisoare deschisă adresată Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei

Cu ocazia zilei dumneavoastră de naștere îmi face o deosebită plăcere să vă urez sănătate, ani îndelungaţi şi bucurie duhovnicească.
Sunteți cel care atât de mult se îngrijește ca activitățile noastre să fie duse la bun sfârșit cu forța cu care sunt începute, ierarhul nostru care ne poartă pe toți în rugăciunile sale, îndrăgit de generații întregi de români de toate vârstele. Am un deosebit respect și o imensă apreciere pentru faptul că sunteți o personalitate a vieții religioase și culturale.
De peste 40 de ani ați început pregătirea în domeniul teologiei, devenind doctor în teologie în anul 1997, urmând ulterior să aveți numeroase funcții în Sectorul „Biserica şi Societatea”. În urmă cu zece ani, cariera dumneavoastră a fost încununată de ceremonia de întronizare ca Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României.
Sunteți un om deosebit cu o calitate spirituală, culturală și profesională impecabile, un trimis al lui Dumnezeu, pe care îl admir pentru tot ce a oferit întregii comunități.
Pentru toate aceste motive, îmi revine deosebita onoare să vă transmit alese urări de sănătate și belșug duhovnicesc, împreună cu ajutor sfânt de la Dumnezeu în activitatea pastorală, misionară și culturală pe care o desfășurați spre slava lui Dumnezeu și binele Bisericii.
La mulți ani, Înaltpreasfințite Părinte Ciprian!
Cu deosebită considerație,

Primar,
Cristi Valentin Misăilă

Source