19.07.2023

Timișorenii din aproximativ 400 de apartamente se bucură de avantajele reabilitării termice a imobilelor în care locuiesc. Primăria Municipiului Timișoara a finalizat lucrările de izolare termică și eficientizare energetică la 10 blocuri din oraș. Alte 2 blocuri, situate pe str. Mureșan 61-63 și str. Balmuș nr. 9-11, sunt finalizate în proporție de 98%.

Astăzi, au fost predate amplasamentele pentru începerea lucrărilor la încă 2 blocuri, cu un total de 41 de apartamente, pe str. Științei nr. 3-5 și pe str. Martir Ioan Stanciu nr.2 – Calea Martirilor nr. 31.

Alte 16 blocuri din Timișoara incluse în planul de eficientizare energetică prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 se află în diferite faze de execuție. Pentru 21 de imobile, licitațiile sunt în curs, în diferite etape, de la elaborarea documentelor pentru achiziție până la evaluarea ofertelor.

Reamintim faptul că Primăria Timișoara a reușit să deblocheze lucrările la cele 68 de imobile, după ce a demarat procesul de revizuire a soluției tehnico-economice de reabilitare termică. Astfel, acum, izolarea termică se realizează folosind vată minerală bazaltică, în locul soluției anterioare de izolare cu panouri sandwich din aluminiu.

În urma modificării soluției tehnico-economice s-a majorat prețul lucrărilor, fapt care a determinat un întreg proces de evaluare a proiectelor și, apoi, de aprobare în Consiliul Local.

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara a reabilitat termic 400 de apartamente first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source