Primarul Dominic Fritz a fost, astăzi, pe teren la șantierul noului corp de clădire al Liceului Waldorf și a discutat cu constructorul. Până la finalul lunii mai se estimează că parterul noii clădiri va fi gata. Noua construcție va avea două niveluri, parter și etaj și include spații unde vor studia în condiții optime cei 446 de elevi înscriși în ciclurile primar și gimnazial.

Lucrările la construcția noului corp sunt în linie dreaptă. La mai puțin de 6 luni de la deschiderea șantierului, a fost realizată fundația, structura de la parter, iar acum se toarnă placa peste parter. Urmează să se ridice stâlpii pentru susținerea următorului nivel, lucrări ce se vor derula în paralel cu etapa de zidărie.

”Liceul Waldorf este una din școlile timișorene care are nevoie de spațiu suplimentar pentru numărul în creștere de elevi pe care îl au. Noua clădire pe care o construim va rezolva această nevoie și va oferi copiilor condiții moderne de studiu. Mă bucură ritmul susținut al lucrărilor de construcții și estimăm că, până la finalul anului, lucrarea va fi gata, iar apoi copiii se vor putea muta în noua școală. Waldorf nu este singura școală unde construim noi clădiri. Avem în construcție corpuri de clădire noi pentru Gimnazială 30, Gimnazială 13, extindere Grădinița PP33, un nou campus școlar pentru Lenau, o nouă sală de sport la Generală 25”, afirmă primarul Dominic Fritz.

Investiția de la Waldorf include atât construcția unei clădiri moderne, cât și dotarea acesteia cu echipamente IT, materiale didactice moderne și materiale specifice pentru documentare, pentru creșterea accesului la informație și crearea bazelor necesare pentru utilizarea noilor tehnologii.

Corpul nou de clădire va avea 8 săli de clasă, 12 laboratoare, ateliere și cabinete, o sală multifunctională, 2 săli afterschool, grupuri sanitare, vestiare, depozitări, cameră centrală termică, holuri de circulație și spații de acces. Noua clădire este prevăzută cu acces adaptat la nevoile persoanelor cu dizabilităţi.

Investiția se realizează din fonduri europene, prin Programul Operațional (POR) 2014-2020, și are o valoare estimată de 19 milioane de lei, fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor este de 15 luni de la data menționată în ordinul de începere a lucrărilor.

Serviciul Comunicare

The post Noua clădire pe care o construiește Primăria Timișoara la Școala Waldorf ajunge la primul etaj cu structura de beton first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source