Trei generatoare noi cu destinația Ucraina au ajuns la Hub-ul Logistic Român din județul Suceava și al patrulea va fi trimis săptămâna viitoare, printr-un efort conjugat al Primăriei Timișoara, Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara și Fundației Comunitare Timișoara. Generatoarele vor fi preluate de partenerii ucraineni și distribuite în zonele unde rețeaua electrică a fost afectată de bombardamente.

”Timișoara a sărit în sprijinul ucrainenilor chiar din primele zile ale războiului. A devenit casă pentru unii dintre refugiați și a trimis mai multe transporturi cu ajutoare la Cernăuți, orașul nostru înfrățit. Încă de la început, ne-am concentrat eforturile locale pentru a-i sprijini cu bunuri de care au avut urgentă nevoie. Așa se întâmplă și acum, când trimitem generatoare de energie.  Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în această nouă campanie europeană și au fost din nou solidari, în aceste vremuri cumplite pe care le trăiesc vecinii noștri”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Prin Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, a fost identificată o companie privată care a donat 3 generatoare diesel, cu o capacitate 8,10 kVA. Valoarea totală a donației se ridică la peste 20.000 lei. Generatoarele au fost transportate gratuit, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș.

Cel de-al patrulea generator este unul de mare capacitate (35 KVA) și a fost achiziționat printr-o campanie de strângere de fonduri, derulată de Fundația Comunitară Timișoara. Campania face parte din Programul Timișoara pentru Ucraina, inițiat de primărie. 80 persoane fizice, alături de companiile Cloudbase Solutions și Calivita au donat pe platforma dedicată https://timisoarapentruucraina.ro/ro/ fondurile necesare pentru achiziția acestui generator staționar, în valoare de 51.000 de lei. Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara a sprijinit Fundația Comunitară pe parcursul derulării procedurilor de achiziție și transport a generatorului. Cheltuielile de transport din Timișoara până la hub-ul din județul Suceava vor fi suportate de firma producătoare.

Prin intermediul platformei Timișoara pentru Ucraina s-au colectat până în prezent donații în valoare de peste 730.000 de lei, din care s-au achiziționat echipamente de protecție civilă, generatoare, medicamente, hrană și bunuri de primă necesitate. Platforma, care funcționează de 1 an, reunește ONG-uri, instituții publice, companii private, reprezentanți ai cultelor și alți actori sociali.

În luna decembrie a anului trecut, Timișoara s-a alăturat campaniei de solidaritate europeană ”Generatoare de speranță/Generators of hope”, care își propune să ajute poporul ucrainean prin furnizarea de generatoare de energie. Campania a fost lansată de Parlamentul European în colaborare cu rețeaua Eurocities, ca urmare a apelului făcut de Guvernul Ucrainei și a nevoii urgente de generatoare electrice pentru menținerea în funcțiune a spitalelor, școlilor, sistemului de alimentare cu apă, rețelei de telefonie.

Reamintim că peste 30% din centralele electrice ale Ucrainei au fost avariate sau distruse în urma loviturilor cu rachete și a atacurilor cu drone.

Serviciul Comunicare

The post Timișoara implicată în campania europeană ”Generatoare de speranță pentru Ucraina” first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source