Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-Cov 2 a transmis o informare prin care se stabilește modalitatea de vaccinare fără programare în centrele de vaccinare fixe deschise pentru populația generală începând cu data de 8 mai.

Începând cu această dată, inclusiv la centrul de vaccinare de la școala din Uricani – strada Miron Barnovschi nr. 63, orice cetățean care dorește să se vaccineze cu serul Pfizer / BioNTech se poate prezenta la vaccinare după cum urmează:

  • persoanele peste 60 de ani se pot prezenta în centrul de vaccinare pe toată perioada programului de lucru – 08:00-20:00.
  • persoanele până în 60 de ani se pot prezenta la vaccinare după ora 14:00 până la ora 20:00.

În vederea desfășurării în bune condiții a activității, la nivelul centrului de vaccinare se vor lua următoarele măsuri:

a) coordonatorul centrului de vaccinare extrage din platforma de programare numărul de locuri disponibile pentru ziua respectivă și pentru următoarele 48 de ore, prin scăderea din numărul maxim de doze, conform fluxurilor de vaccinare, a numărului de persoane programate pe platformă pentru prima doză și pentru rapel;

b) la prezentarea persoanelor doritoare, acestora li se va elibera un bon de ordine până la completarea locurilor sau dozelor de vaccin disponibile în ziua respectivă;

c) dacă numărul de persoane prezente depășește numărul locurilor sau dozelor disponibile, se vor elibera bonuri pentru zilele următoare;

d) persoanele care se prezintă direct vor fi intercalate cu cele care au programare în platformă, astfel încât să se evite formarea de aglomerări de persoane și să se respecte pe cât posibil programarea persoanelor planificate prin platformă;

e) necesarul de doze se calculează la capacitatea maximă a centrului de vaccinare și ulterior, cantitatea estimată pe 3 zile se adaptează la consumul mediu zilnic. La calcularea numărului de doze necesare se va ține cont de condiționarea dozelor de vaccin în flacoanele multidoză astfel încât să fie multiplu de 6 (pentru vaccinul Pfizer).

Serul folosit pentru imunizare în centrul de la Uricani este cel produs de companiile Pfizer și BioNTech. Imunizarea cu vaccinul Pfizer/BioNTech se face cu două doze, rapelul (al doilea vaccin) administrându-se la 3 săptămâni după doza inițială.

Source