60,661 de milioane de lei, aproximativ 12,13 milioane de euro va fi bugetul comunei Șelimbăr, conform datelor transmise de administrația locală.

Bugetul din acest an va fi cu 2 milioane de lei mai mare decât cel din 2023 și de aproape două ori mai mare decât cel din 2019, conform acelorași date.

Astfel în 2019, bugetul comunei era de 28,7 milioane de lei și creștea la 36,9 milioane de lei în 2020.

”Cred că e important pentru noi să spunem că această creștere s-a făcut fără a mări în tot acest timp taxele și impozitele”, susține primarul Marius Grecu.

38,69% din venituri, aproximativ 23 de milioane de lei vor proveni în formarea bugetului din acest an din impozite și taxe locale, în timp ce 48,9% sunt bani din cotele defalcate din impozitul pe venit (29 milioane de lei)

Există în schița de buget a acestui an un excedent de 2,1 milioane de lei, iar ”veniturile și cheltuielile totale pot suferi modificări ca urmare a aprobării costului standard pe elev pentru anul 2024, precum si ca urmare a unor sume acordate de Consiliul Județean Sibiu”, transmite Primăria Șelimbăr.

39,09 milioane de lei sunt repartizați pentru secțiunea de funcționare și suma de 21, 56 milioane de lei pentru secțiunea de dezvoltare.

Cei mai mulți bani sunt destinați capitolului ”transporturi” (45%), urmând apoi ”educația” (26%), ”cultura” (16%) ”servicii de dezvoltare publică” (9%) și ”protecția mediului (2%)”.

”36% din cheltuielile totale aferente anului 2024 sunt destinate investițiilor, iar diferența de 64% pentru cheltuieli curente (iluminat public, activitatea culturală, sportivă și de agrement, întreținere parcuri și zone verzi, reparații străzi, reparații și dotări la unitatea de învățământ de stat din Șelimbăr, funcționarea serviciilor/compartimentelor din cadrul primăriei Comunei Șelimbăr”, transmite administrația locală.

Source