Primăria Șelimbăr anunță că a depus documentația pentru a obține bani din PNRR în cadrul unui program pentru reducerea consumului de energie pentru încălzire cu cel puțin 50%.

Administrația locală a depus spre finanțare pe apelul PNRR/2023/C15/MEDU/I10 „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, proiectul  de investiții intitulat: „Reabilitare Unități de învățământ – Școala și Grădinița Șelimbăr – în vederea obținerii de către acestea a statutului de “Școală Verde”. Valoarea maximă eligibilă a investiției pentru cele două imobile: Școala corp A și corp B și Grădinița din Șelimbăr este de 7.585.111,02 lei plus TVA.

„Rezultatele așteptate în urma finanțării constau în realizarea unei infrastructuri reabilitate și cu o creștere vizibilă a eficienței energetice a clădirii Școala generală Mihai Viteazu din Șelimbăr, corpul A și corpul B și a clădirii unde își desfășoară activitatea Grădinița cu program prelungit Șelimbăr.

Scopul urmărit este reducerea consumului de energie pentru încălzire cu cel puțin 50% în comparație cu consumul anual de energie pentru încălzire înregistrat înainte de renovarea clădirii, ceea ce va conduce la o creștere cu 30% a economiilor de energie primară în comparație cu starea anterioară renovării”, anunță Primăria Șelimbăr.

Un alt beneficiu pe care îl poate aduce finanțarea acestui proiect se concretizează în integrarea în curriculara școlară a unor activități extrașcolare ale unităților de învățământ care cuprind elemente de educație ecologică;

Se urmărește prin obținerea finanțării includerea în documentele manageriale ale școlii și în practicile asociate, a unor măsuri care să reflecte accentul pus pe aspectul „verde” al școlii, inclusiv din perspectiva digitalizării proceselor și conținuturilor.