140 de ani de la înființarea Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”

140 de ani de la înființarea Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”

În Piața Unirii au avut loc, astăzi, manifestările prilejuite de aniversarea împlinirii a 140 de ani de la înființarea Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” din Focșani. Cu această ocazie, Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă i-a înmânat o plachetă aniversară domnului comandant al unității militare, general de brigadă Gabriel Constantin Turculeț, în semn de respect și prețuire pentru eforturile pe care militarii le fac pentru ca locuitorii Municipiului Focșani să se simtă în siguranță.

În semn de apreciere a acestei unități militare de elită a Armatei Române, la manifestările din Piața Unirii a participat o delegație guvernamentală condusă de Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă. Au fost prezenți la Focșani, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” este continuatoarea tradiţiilor militare ale Diviziei 6 Infanterie, înființată în 1883 la Focșani! Este o unitate militară importantă nu doar pentru Municipiul Focșani, ea reprezintă un factor de stabilitate pentru România. La mulți ani, Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

Source