Vicepreședinta Parlamentului Germaniei, Katrin Göring-Eckardt a anunțat că va face o vizită oficială la Timișoara, în această toamnă, în contextul Capitalei Europene a Culturii.

Zilele trecute, primarul Dominic Fritz și înaltul oficial german au avut o sesiune inedită de promovare a Timișoarei, într-un live comun din Gera și Timișoara pe social media (Instagram). Gera este oraș înfrățit cu Timișoara, iar vicepreședinta Parlamentului Germaniei este din landul Turingia, acolo unde se află și Gera.

”Timișoara este un oraș grozav. Poți să-ți petreci concediul acolo, poți să locuiești sau poți să faci o vizită sau pur și simplu, să fii într-un loc incredibil de frumos. O viață de stradă animată, multe, multe culturi diferite și un oraș care este pur și simplu incredibil de ospitalier. Și asta este foarte frumos de văzut și foarte frumos de experimentat. Timișoara a reușit să  entuziasmeze și să coopteze foarte mulți oameni pe acest drum al Capitalei Europene a Culturii, și fiecare a înțeles participarea lui ca pe ceva personal”, a spus Katrin Göring-Eckardt în timpul dialogului cu primarul Timișoarei. 

”Timișoara este un oraș minunat pentru a petrece o vacanță, dar anul acesta va fi chiar mai mult de atât. Vom avea peste 1.000 de evenimente în acest an, în toate domeniile artei și culturii, dar și a unor domenii mai de nișă. Toată lumea va găsi ceva interesant fie că vine din Berlin sau Barcelona. Vor fi multe de văzut la Timișoara și suntem mândri să fim Capitala Europeană a Culturii, pentru că avem șansa să prezentăm nu doar cultura locală, ci și să prezentăm cu adevărat avangarda europeană în materie de artă și cultură. Și asta reprezintă un lucru nou pentru cei care vin din Europa de Vest, pentru că de data asta nu va mai fi o vizită în care vin doar să vadă ce fac `frații mai mici` din Europa de Est”, a spus primarul Dominic Fritz.

Detalii pe https://www.instagram.com/p/Co414Got_ai/ și https://www.instagram.com/tv/Co7tUOWPahT/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D

Serviciul Comunicare

The post Vicepreședinta Bundestagului, Katrin Göring-Eckardt: ”Timișoara este un oraș grozav. Poți să-ți petreci concediul acolo, să locuiești sau, pur și simplu, să fii într-un loc incredibil de frumos” first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source