Primăria Municipiului Timișoara derulează multiple proiecte pentru a crește capacitatea școlilor din oraș și pentru a oferi facilități moderne elevilor Timișoarei. În acest context, va extinde și Liceul „Sfântul Antim Ivireanul” cu încă o clădire cu două etaje.

Imobilul de pe bulevardul Liviu Rebreanu nr. 35 se află în proprietatea municipiului și a fost dat în 2014 în administrare către Mitropolia Banatului – Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Timişoarei. Astfel, au funcționat în aceste spații Școala „Sf. Antim Ivireanul” şi Grădiniţa „Troiţa”.

Având în vedere necesitatea de extindere a spațiului pentru activitatea școlară, Primăria Timișoara va depune un proiect în vederea obținerii finanțării prin Compania Națională de Investiții S.A. (CNI), prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

Proiectul vizează  extinderea școlii cu un corp de clădire P+2E, demolare parțială a construcției existente (pe zona prevăzută pentru extindere), mutarea accesului rutier existent, modernizarea rețelelor de incintă, amenajări exterioare (acces rutier și pietonal, locuri de parcare, lucrări de peisagistică). Construcția nouă va include 15 săli de clasă, o sală profesorală, o bibliotecă, o sală multifuncțională și o capelă.

Consiliul Local al Municipiului Timișoara urmează să voteze proiectul de hotărâre prin care dreptul de administrare asupra imobilului va reveni Primăriei Timișoara. În calitate de proprietar, instituția este și beneficiar al proiectului, respectiv al fondurilor alocate prin programe europene sau naționale de finanțare.

Proiectul de hotărâre: https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=9EB8F1DDC35BDC89C22589630047981D

Serviciul Comunicare

The post Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” revine temporar în administrarea Primăriei Timișoara pentru atragerea unei finanțări prin Compania Națională de Investiții first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source