Un SFERT DE SECOL de istorie folclorică

Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei” adună în zestrea cu amintiri 25 de ani de cântec, joc și voie bună, reușind în tot acest timp să înnobileze publicul vrâncean, dar si cel din țară sau din diferite colțuri ale lumii.
De fiecare dată când sunt în sala de spectacole sau în aer liber, la tv ori la radio, artiștii folclorului vrâncean transmit mesajul culturii tradiționale, în fapt mesajul întregului neam românesc, ce vine dintr-o istorie fabuloasă cu eroi de poveste.
An de an, timp de un sfert de secol, acești ambasadori ai meleagurilor vrâncene ne-au dat de fiecare dată motive să fim mândri că suntem romani! De-a lungul sutelor de spectacole care i-au purtat în unele dintre cele mai îndepărtate zări ale lumii, au reușit mereu să fie la înălțimea așteptărilor, primind din partea publicului ropote de aplauze și aprecieri pentru că au adus muzica și dansul popular la nivel de ARTĂ!
Pentru tot ceea ce ați făcut pentru folclor, pentru Focșani, pentru Vrancea și pentru România, vă mulțumim și vă felicităm!
Iar doamnei Maria Murgoci, Sufletul și Mama Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei”, îi urez multă sănătate și putere de muncă pentru cel puțin încă 25 de ani!
Aniversarea voastră este sărbătoarea noastră, a tuturor focșănenilor și vrâncenilor, care vă urăm din toată inima un sincer și călduros La Mulți Ani!
Iar la această sărbătoare, îi invit pe toți iubitorii muzicii tradiționale, dansului popular și spiritului național românesc să fie alături de artiștii Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei” pentru a marca așa cum se cuvine MUNCA lor de un SFERT DE SECOL.

Primar
Cristi Valentin Misăilă

Source