Primăria Municipiului Timișoara a câștigat în primă instanță împotriva reprezentanților societăților SC H-DOC RESORT SRL și SEVEN CLUB MANAGEMENT SRL. Acestea ocupă un teren care a fost dat în folosință către ELECTROMETAL SA și unde desfășoară activități comerciale fără aviz de funcționare.

Tribunalul Timiș a respins ca neîntemeiate cererile de suspendare formulate de societățile menționate asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public. Este vorba de o suprafață cumulată de peste 2000 de metri pătrați, situată pe bd. Vasile Pârvan, nr. 5.

Dispoziția emisă de primarul municipiului Timișoara vizează desființarea lucrărilor executate nelegal, fără autorizație de construire obținută în prealabil, dar și construcțiile al căror regim juridic nu a fost stabilit printr-o hotărâre judecătorească. 

La sfârșitul lunii aprilie, primarul Dominic Fritz a emis dispoziții de demolare în 7 cazuri în care firme ocupă ilegal terenuri publice. Primăria Timișoara a început în 2022 o analiză a situației terenurilor de pe malul Begăi și zona Stadion, pentru a elucida situațiile raportate de-a lungul timpului despre proprietatea acestora. În urma unui proces minuțios de documentare, a reieșit că peste 55.000 de metri pătrați, evaluați la 22 de milioane de euro, care aparțin domeniului public al municipiului Timișoara, au fost ocupați ilegal zeci de ani de diverse firme care au deschise localuri pe terenul Primăriei.

Până în prezent, Primăria Timișoara a câștigat în primă instanță și împotriva reprezentanților Terasei „Boss” și a celor de la No Name, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

Pe terenurile ocupate abuziv, Primăria Municipiului Timișoara are în plan amenajarea unui Coridor de Agrement Urban Bega, cu zone verzi, terenuri de sport și zone de relaxare.

Serviciul Comunicare

The post Un nou câștig în instanță pentru recuperarea domeniului public ocupat ilegal first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source