03.11.2023

Conceptul de amenajare a Pădurii Verzi ca pădure-parc va fi supus dezbaterii publice la finalul acestei luni. Pentru a obține cât mai multe informații cu privire la opinia timișorenilor, precum și a locuitorilor din zonele învecinate, proiectantul lansează și un chestionar care poate fi completat până la data de 20 noiembrie 2023.

Chestionarul include întrebări referitoare la interesul pentru Pădurea Verde, dotări necesare, activități recreative și educative, interacțiunea cu natura (floră, faună) etc. și poate fi accesat la acest link: https://forms.gle/PYrF1GQSjnqT7Ks27.

Viitoarea pădure-parc va fi amenajată pe conturul perimetral al Pădurii Verzi, lucrările vor fi minim invazive, iar materialele folosite vor fi ecologice. Conceptul de amenajare are în vedere conservarea biodiversității și restaurarea ecologică, ameliorarea climatică în mediul urban, precum și accesibilitatea pentru toate grupele de vârstă.

„Încurajăm timișorenii să participe la dezbaterea publică, să își prezinte ideile și să fie parte din procesul de transformare a Pădurii Verzi într-un spațiu natural al întregii comunități, cu un impact minim asupra biodiversității. Este un proiect care protejează și pune în valoare natura în context urban, dar care răspunde și nevoii de petrecere a timpului liber în zone verzi. Vor fi alei de acces, puncte de relaxare și informare, piste de biciclete, toalete ecologice și trasee pe o lungime de aproximativ 10,5 km. Nu se va betona sau asfalta niciun metru pătrat, se vor folosi doar materiale naturale, prietenoase cu mediul”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Valoarea contractului pentru proiectarea obiectivului de investiții „Amenajarea Pădurii Verzi ca pădure-parc” semnat cu Terra Rosa Proiect SRL este de 140.000 de lei (plus TVA).

Serviciul Comunicare

The post Timișorenii sunt invitați să îsi spună opinia cu privire la amenajarea Pădurii Verzi ca pădure-parc   first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source