03.11.2023

Primăria Municipiului Timișoara, a demarat acțiunea de reamenajare peisagistică în Piața Bălcescu. Proiectul prevede instalarea unui sistem de irigare prin picurare și plantarea a 21 de arbori și 25 de  arbuști. Piața va fi înfrumusețată cu peste 5000 de plante perene din 60 de specii diferite, care vor acoperi o suprafață de 600 de metri pătrați. Zona verde este completată de o suprafață de 900 mp de gazon. Proiectul vizează întreaga zonă centrală a pieței, inclusiv scuarul și zona de parcare.

„Ajungem și în Piața Bălcescu, o zonă emblematică a Timișoarei care, din păcate, a fost bărbierită de spațiu verde în trecut. În toamna asta reparăm această situație care a revoltat mulți timișoreni cu ani în urmă și reamenajăm peisagistic întreaga zonă. Introducem și sistem de irigare pentru ca în perioada secetoasă arborii și arbuștii pe care îi plantăm să reziste”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Lucrările de montare a sistemului de irigare sunt în plină desfășurare. Deja a fost finalizat branșamentul la alimentarea cu apă. Lucrările continuă, astfel încât totul să fie pregătit pentru plantarea care va începe după data de 15 noiembrie.

În această perioadă, echipele primăriei de la departamentele de Salubrizare și Spații Verzi lucrează împreună pentru a asigura și strângerea frunzelor din cât mai multe zone ale orașului, atât de pe trotuare, cât și de pe spațiile verzi. În ultimele zile s-a intervenit în zonele Lipovei, Soarelui, Eroilor, Odobescu, Bălcescu.

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara reamenajează spațiile verzi în zona Bălcescu first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source