Timișoara, 9 martie 2021                    

Adi Bărar și Cargo rămân în istoria muzicii românești prin stilul original și atât de caracteristic spiritului liber al Timișoarei. Azi ne luăm rămas bun de la liderul trupei Cargo, dar vor rămâne mereu cu noi, în sufletele noastre, piesele sale și ale formației îndrăgite de atât de mulți timișoreni.

Personalitate emblematică pentru rock-ul românesc, Adi Bărar, alături de ceilalți membri Cargo, au prilejuit publicului local nenumărate momente emoţionante ori de câte ori s-au întâlnit, la fiecare dintre memorabilele lor concerte din orașul nostru. Pentru mulți timișoreni este de neuitat interpretarea imnului formației Politehnica Timișoara, în deschiderea meciului amical disputat între Poli și Juventus Torino.

Timișoara a recunoscut meritele trupei Cargo și ale liderului ei prin acordarea, în anul 2015, cu  prilejul aniversării a 30 de ani de existenţă a formaţiei Cargo, titlului de Cetățean de Onoare al Timișoarei. A fost un gest de recunoștință pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical, pentru remarcabilele concerte care au contribuit la promovarea imaginii Timişoarei în ţară şi în străinătate.

Mama era o piesă des auzită la casa de copii din Freidorf unde am lucrat în 2003-2004. Îmi amintesc cu drag de cel puțin un revelion în centru am cântat și eu, în public, alături de mii de timișoreni Dacă ploaia s-ar opri. Muzica lui a adus oamenii împreună, a construit poduri în societatea timișoreană, iar pentru asta îi vom fi mereu recunoscători. Transmit condoleanțele mele familiei sale, membrilor trupei, prietenilor și întregii comunități timișorene care a iubit muzica sa”, a transmis Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Direcția Comunicare

The post Timișoara își ia rămas bun de la Adi Bărar first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source