,,Vioara lui Enescu” la Deva

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva vă invită luni, 1 noiembrie 2021, ora 19:00, în sala „Pro Arte” a Colegiului Național „Decebal” Deva, la un concert extraordinar intitulat „Vioara lui Enescu”.

Turneul naţional Vioara lui Enescu a ajuns în al 10-lea an de existenţă, iar în 2021, ca şi în atipicul an 2020, a alternat concertele în aer liber cu cele în săli de concert.

 Acest turneu este un eveniment care aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică: Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național ,,George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţile celor mai diferite oraşe din România. O călătorie spectaculoasă la fiecare ediţie, un dialog cultural şi muzical dincolo de prejudecăţi şi false bariere, un gest de necondiţionată onestitate faţă de actul artistic, turneul are ediţii anuale din 2012 şi numeroase extensii internaţionale.

A trecut peste un secol de când George Enescu străbătea ţara în timpul Primului Război Mondial alături de vioara sa, pentru a-şi duce muzica către cei bolnavi, răniți în război, oameni aflați în necazuri și nevoi. Același instrument – grație altruismului lui Gabriel Croitoru, violonistul care a câștigat prin concurs dreptul de a cânta la „Catedrala”, cum este denumită celebra vioară construită de marele Guarneri del Gesu – participă la aceeași nobilă misiune: aceea de a duce muzica în întreaga țară, acolo unde este mai mare nevoie de ea.

Intrarea la eveniment se face pe bază de invitație. Invitațiile pot fi ridicate de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 9:00 – 16:00.

Accesul la spectacol este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-CoV-2, conform hotărârii nr.147/11.10.2021 a C.J.S.U. Hunedoara privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice pe perioada stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19.

Accesul în sala de spectacol se va face în limita a 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0354.408.907.

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

 

Source