Aproape 40.000 de lei de la bugetul Devei pentru cabinetele medicale din școli și grădinițe!

Direcția de Asistență Socială Deva a distribuit, joi, 14 octombrie 2021, medicamente în valoare de peste 22.000 de lei la cabinetele medicale și stomatologice din școli și grădinițe – potrivit solicitărilor medicilor și în conformitate cu baremul pentru dotarea cabinetelor medicale școlare, prevăzut de legislația în vigoare.

Medicamentele au fost achiziționate în baza unui contract în valoare de 22.003,60 lei (fără TVA), încheiat între Direcția de Asistență Socială Deva și S.C. „Sinapis” S.R.L. Arad.

De la începutul lunii octombrie, aproape 40.000 de lei de la bugetul local al municipiului Deva au fost alocați pentru aprovizionarea cabinetelor școlare medicale și de medicină dentară cu medicamente și materiale sanitare necesare desfășurării activității pe tot parcursul anului școlar 2021-2022.

În prezent, în școlile și grădinițele din municipiul Deva funcționează 18 cabinete medicale și stomatologice, în care elevii și preșcolarii beneficiază de consultații și tratamente GRATUITE.

Asistența medicală școlară este asigurată de 7 medici și 22 de asistente – angajați ai Direcției de Asistență Socială Deva.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Source