Primari și administratori publici din țară s-au întâlnit astăzi la Primăria Deva

Primari și administratori publici din țară participă la Primăria Municipiului Deva la evenimentul ,,Orașe inteligente: o nouă viziune pentru piața muncii”.

Evenimentul este organizat de Societatea Liberală în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel-România.

La întâlnirea de astăzi participă doamna Violeta Vijulie, președinte al Asociației Societatea Liberală, doamna Oana Turturică, reprezentant al societății civile, vicepreședinte Platforma pentru Educație Competitivă și președinte ,,Hai cu Bicla”.

Primăria Municipiului Deva este reprezentată de viceprimarii Ferdinand Pogocsan Zoltan și Gabriel Ilieș și de administratorul public Traian Berbeceanu.

A fost prezentat proiectul de digitalizare pentru administrația municipiului Deva, pe fonduri europene, care are ca scop simplificarea procedurilor administrative, reducerea birocrației, îmbunătățirea accesului cetățenilor la serviciile administrației prin metode electronice și diversificarea gamei de servicii oferite de administrație.

De asemenea, vor fi prezentate participanților proiectele bugetate cu fonduri europene, aflate în diferite faze de implementare în municipiul Deva, în special cele referitoare la infrastructură, digitalizare și mobilitate urbană.

La Liceul Tehnologic ,,Transilvania” Deva, primarii și administratorii publici prezenți vor afla cum funcționează și care sunt avantajele învățământului dual.

Discuțiile din cadrul evenimentului au constituit un util schimb de experiență între reprezentanții primăriilor din țară. Soluțiile implementate cu succes și ghidurile de bune practici identificate vor fi aplicate și la Deva.

Mulțumim oaspeților pentru participare și pentru soluțiile practice găsite împreună, pentru dezvoltarea comunităților noastre.

Biroul de presă

Source