Beneficiari de ajutor social – înscriși la cursuri de calificare!

Un număr de 13 persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 56 de ani, din municipiul Deva, care se află în evidența Direcției de Asistență Socială Deva și beneficiază de ajutor social, conform Legii nr. 416/2001 actualizată, participă, în aceste zile, la un program gratuit de calificare în ocupația „Îngrijitor spații verzi”, organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara.
Participanții la curs sunt persoane apte de muncă, absolvente a cel puțin 4 clase și aflate în evidența AJOFM ca șomeri neindemnizați.
Programul de calificare se desfășoară pe durata a 180 de ore – până în data de 18 august 2021, iar la finalul acestuia, cursanții vor primi un atestat de calificare, care îi va ajuta să-și găsească mai ușor un loc de muncă.
Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Deva încurajează și sprijină înscrierea beneficiarilor de ajutor social la diverse programe de formare profesională care asigură inițierea, calificarea, recalificarea sau perfecționarea, în vederea creșterii gradului de ocupare a forței de muncă în rândul acestora.
Conform legii, valoarea lunară a ajutorului social (venitul minim garantat) se înscrie între 142 de lei (pentru persoana singură) și 710 lei (în cazul familiei formată din 10 persoane). Peste 80% dintre beneficiarii de ajutor social din municipiul Deva primesc și alocație pentru susținerea familiei, a cărei valoare este influențată de prezența la școală a copiilor acestora.

Direcția de Asistență Socială Deva

Source