Municipiul Deva a decis să se alăture Inițiativei Localități Prietene ale Copiilor, lansată de UNICEF în România

Administrația publică locală din municipiul Deva a început demersurile pentru a participa la Inițiativa Localități Prietene ale Copiilor, lansată de Reprezentanța UNICEF în România, în luna iunie a acestui an, care are ca fundament principal Convenția ONU cu privire la drepturile copilului.

În acest sens, la Deva, are loc astăzi, 25 august 2021, prima întâlnire de lucru a Comitetului Local de Coordonare al Municipiului Deva pentru Inițiativa Localități Prietene ale Copiilor.

La întâlnire participă reprezentanți ai instituțiilor publice locale și județene, ai ONG-urilor, asociațiilor și fundațiilor care reprezintă societatea civilă, împreună cu reprezentanți ai Primăriei Municipiului Deva care formează Unitatea Locală de Coordonare.

Scopul acestui workshop de orientare este de a dezvolta capacitatea Comitetului Local de Coordonare și a Unității Locale de Coordonare pentru a implementa Inițiativa Localități Prietene ale Copiilor în municipiul Deva.

Workshopul de orientare include sesiuni de prezentare a Inițiativei Localități Prietene ale Copiilor (proces, management, coordonare între diferiți actori etc.), exemple practice din alte țări, sesiuni interactive.
De asemenea, se va discuta despre rolul și responsabilitățile Comitetului Local de Coordonare și ale Unității Locale de Coordonare pentru Inițiativa Localități Prietene ale Copiilor și se va stabili un calendar al activităților pentru anii 2021-2022.

Joi, 26 august 2021, se va semna la sediul Primăriei Municipiului Deva memorandumul de înțelegere pentru implementarea Inițiativei Localități Prietene ale Copiilor.
Reprezentanța UNICEF în România va asigura coordonarea metodologică și va oferi asistență tehnică municipiului Deva pe tot parcursul implementării acestui program.

Inițiativa Localități Prietene ale Copiilor este implementată în prezent în 48 de țări din lume.

Biroul de presă

Source