Luni începe distribuirea produselor de igienă, tranșa a treia!

Primăria Municipiului Deva, prin Direcția de Asistență Socială Deva începe distribuirea produselor de igienă – tranșa a treia, în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

Produsele de igienă vor fi distribuite începând de luni, 1 februarie 2021, la „Cantina Socială” din Deva (str. Titu Maiorescu, nr. 24), după următorul program:

luni – joi, între orele 9:00-15:00.

Conform O.U.G. nr. 84/2020, beneficiarii pachetelor cu produse de igienă distribuite în cadrul POAD sunt:

– beneficiarii de ajutor social

– beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei

– persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață (victime ale calamităților, persoane dependente etc.), în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și cele care locuiesc în așezăminte informale.

La ridicarea produselor de igienă, persoanele beneficiare vor prezenta actul de identitate (original și copie) și copie după certificatul de încadrare în grad de handicap (dacă este cazul).

Fiecare pachet cu produse de igienă conține:

-periuțe de dinți – 5 bucăți

-pastă de dinți (75 ml) – 4 bucăți

-săpun lichid (500 ml) – 1 bucată

-șampon pentru copii (800 ml) – 1 bucată

-șampon pentru aduți (500 ml) – 1 bucată

-detergent pentru rufe (1.800 g) – 1 bucată.

Potrivit O.U.G. nr. 84/2020, persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de produse de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării.

Persoanele care se prezintă să ridice produsele de igienă vor respecta măsurile instituite la nivel național, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19 (purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței de siguranță etc.) și se vor supune unui triaj epidemiologic efectuat la intrarea în spațiul de distribuire a produselor.

Informații suplimentare cu privire la distribuirea produselor de igienă se pot obține la numerele de telefon 0254.218.030 și 0737.036.003 (Direcția de Asistență Socială Deva), de luni până joi – între orele 8:00-16:30, sau vineri – între orele 8:00-14:00.

Direcția de Asistență Socială

Source