Aproape 8 milioane de euro, bani europeni, pentru școlile din Deva

Trei unități de învățământ public din municipiul Deva vor fi reabilitate și modernizate cu fonduri europene.

Este vorba despre Școala Gimnazială ,,Andrei Șaguna”, Colegiul Național Pedagogic ,,Regina Maria” (Școala generală) și Creșa Deva (strada Aleea Viitorului).

În ședința Consiliului Local al Municipiului Deva de joi, 28 ianuarie 2021, am mai făcut încă un pas necesar în implementarea acestor proiecte pe bani europeni. Consilierii au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru cele trei obiective de investiții (faza proiect tehnic) a căror finanțare este asigurată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Valoarea totală a acestor investiții pentru unitățile de învățământ este de 37.690.503, 9 lei cu TVA (7.691.939, 57 euro).

La finalul implementării celor trei proiecte vom avea clădiri moderne, echipate cu o infrastructură educațională de calitate.
Astfel, elevii din municipiul Deva vor beneficia de tot confortul necesar desfășurării procesului de învățământ la standarde europene iar antepreșcolarii de condițiile necesare unei educații timpurii care să le asigure o bună dezvoltare psihologică, emoțională, socială și siguranța de care au nevoie în primii ani ai copilăriei.

Nicolae-Florin OANCEA
Primarul Municipiului Deva

#SusținemEducația

Source