Lapte praf, GRATUIT, pentru copiii cu vârsta între 0 și 12 luni!

Copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern vor primi – începând de luni, 1 noiembrie 2021 – lapte praf, distribuit, GRATUIT, în cadrul Programului Național de Sănătate a Femeii și Copilului VI.
Laptele praf se distribuie la sediul Direcției de Asistență Socială Deva (Str. I.L. Caragiale, nr. 4) și se acordă în conformitate cu prevederile Legii nr. 321/2001, actualizată.
Pentru eliberarea laptelui praf este necesară rețetă-tip, eliberată de medicul de familie, care să conțină următoarele informații:
– denumirea cabinetului medical
– datele de identificare ale copilului (nume, prenume, vârstă, CNP)
– criteriul de încadrare în program (conform Ordinului Ministrului Sănătății și al Ministrului Administrației și Internelor nr. 380/106/2011)
– numărul fișei de consultație/din registrul de consultație
– diagnosticul: „alimentat artificial sau mixt”
– denumirea laptelui praf indicat (Milupa Milumil 1/Milupa Milumil 2)
– cantitatea de lapte praf recomandată
– data prescrierii, semnătura și parafa medicului
Persoanele care se prezintă să ridice laptele praf au OBLIGAȚIA să respecte toate măsurile instituite la nivel național, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.
Anul acesta, laptele praf este distribuit în două formule – Milupa Milumil 1 (formula de început 0-6 luni) și Milupa Milumil 2 (formula de continuare 6-12 luni).
Direcției de Asistență Socială Deva i-au fost alocate, în total, 520 de cutii de lapte praf (ambele formule).
Un copil poate primi maximum 5 cutii de lapte praf/lună (maximum 3.000 grame/lună), în funcție de recomandarea medicului de familie.
Informații suplimentare cu privire la distribuirea laptelui praf se pot obține la numărul de telefon 0724.253.852 (Biroul Administrativ), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 sau vineri – între orele 8:00-14:00.

Direcția de Asistență Socială Deva

Source