Fonduri nerambursabile pentru modernizarea școlilor din municipiul Deva

Astăzi, 16 februarie 2022, la Centrul de Inovare și Imaginație Civică Deva, a avut loc o întâlnire a administrației publice locale cu reprezentanți ai unităților de învățământ din municipiul Deva.
Întâlnirea a fost organizată pentru a informa conducerea școlilor despre faptul că în perioada imediat următoare se vor lansa apeluri de proiecte pentru a obține finanțare nerambursabilă europeană/națională, pe mai multe programe.
Investițiile vizează în principal: lucrări de izolație termică, îmbunătățirea sistemului de încălzire, a instalațiilor, susținerea utilizării surselor regenerabile de energie, realizarea unor proiecte integrate (consolidare seismică și eficiență energetică) destinate clădirilor publice precum și alte lucrări complementare.
De asemenea, fondurile europene/naționale nerambursabile vor putea fi utilizate și pentru îmbunătățirea accesului la servicii de calitate în educație: dotare și digitalizare unități de învătământ, investiții în infrastructură, dotări (IT, laboratoare, ateliere), construcții noi și extindere (pentru școli supraaglomerate, învățământ în două schimburi), realizare acces persoane cu dizabilități etc.

Întâlnirea a avut ca scop final întocmirea unei liste cu solicitările unităților de învățământ în ceea ce privește categoriile de lucrări de reabilitare termică/modernizare/dotare a unităților de învățământ pentru care se dorește finanțare și identificarea surselor de finanțare pentru fiecare în parte.

Următorul pas va fi întocmirea documentanțiilor tehnice în vederea depunerii cererilor de finanțare pentru accesarea de fonduri destinate modernizării unităților de învățământ din municipiul Deva și creșterea calității actului educațional.

Biroul de presă

Source