Devenii își pot plăti începând de astăzi, impozitele și taxele locale pe anul 2021

Contribuabilii persoane fizice și juridice din municipiul Deva își pot achita impozitele și taxele locale pentru acest an începând de marți, 5 ianuarie 2021.

Plata obligațiilor fiscale către bugetul local poate fi efectuată prin două modalități: la ghişeele Direcției Impozite şi Taxe Locale Deva (Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 16A, telefon 0254.215.417) – în numerar sau cu cardul, și online, pe portalul ghiseul.ro.

Programul de încasări la ghişeele Direcției Impozite şi Taxe Locale Deva este următorul:
luni, marţi, miercuri, joi – între orele 8:30-16:30

– vineri – între orele 8:30-14:00

Pentru vizualizarea și plata online a impozitelor și taxelor locale, contribuabilii au la dispoziție portalul ghiseul.ro.

Toate informaţiile despre vizualizarea şi plata online a obligațiilor fiscale la bugetul local sunt disponibile pe www.primariadeva.ro sau pot fi solicitate, printr-un email, la adresa [email protected].

Contribuabilii care achită integral impozitul până la data de 31 martie 2021 beneficiază de o bonificaţie de 5%.

Nivelurile impozitelor și taxelor locale au fost aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 449/2020, care poate fi consultată pe www.primariadeva.ro, Secțiunea Hotărâri de consiliu.

Reamintim că impozitele locale pentru persoanele fizice și juridice din municipiul Deva nu s-au majorat în anul 2021 ci au fost doar indexate cu indicele de inflație aferent anului 2019, respectiv 3,8% (comunicat de Institutul Național de Statistică), așa cum prevede Codul Fiscal.

O noutate în acest an este majorarea cu până la 500%  a impozitelor pe clădirile și terenurile neîngijite aflate în municipiul Deva.

Direcția Impozite și Taxe Locale

Source