Concert Cameral „OGLINZI” la Deva!

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva vă invită duminică, 24 octombrie 2021, ora 19:00, în sala mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, la concertul cameral „Oglinzi”, ai cărui protagonişti sunt chitaristul Costin Soare, unul dintre cei mai activi şi apreciaţi muzicieni români, şi violonistul Valentin Şerban, concertmaistru al Orchestrei Române de Tineret, recent câştigător al Concursului Internaţional „George Enescu”.
Cei doi muzicieni vor cânta „în oglindă” o serie de lucrări spectaculoase pentru vioară şi chitară, de la frumoasele „Dansuri româneşti”, culese şi reinterpretate de Bela Bartok, la inedita „Istorie a tango-ului” de Astor Piazzolla, cel care a adăugat dansului tradiţional elemente din muzica clasică şi de jazz şi care a inventat un nou stil intitulat tango nuevo, de mare succes pe întreg mapamondul.
Programul va mai conţine şi lucrări solistice care vor pune în valoare virtuozitatea şi sensibilitatea celor doi protagonişti, publicul fiind invitat să facă o călătorie muzicală din secolul al XIX-lea și până în zilele noastre, cu piese semnate de: Sor, Tárrega, Ysaÿe şi Dediu. Costin Soare va călători cu două chitare, prezentând alături de instrumentul pe care cântă de peste 7 ani, realizat de lutierul Alexandru Marian, o copie după o chitară Torres, lutierul care a pus bazele chitarei moderne la sfârşitul secolului al XIX-lea, un instrument cu o sonoritate aparte care evocă parfumul unei lumi situată la intersecţia epocilor romantică şi modernă.
Intrarea la eveniment se face pe bază de invitație. Invitațiile pot fi ridicate de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 9:00 – 16:00, dar și în ziua evenimentului până la începerea acestuia.
Accesul la spectacol este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-CoV-2, conform hotărârii nr.145/08.10.2021 a C.J.S.U. Hunedoara privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice pe perioada stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19.
Accesul în sala de spectacol se va face în limita a 50% din capacitatea maximă a spațiului.
Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0354.408.907.

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

Source