Vineri, 7 mai 2021, ora 10:00, are loc inaugurarea primului centru de vaccinare din mașină (drive-thru) din oraș. Acesta este situat în parcarea Shopping City Timișoara, Calea Șagului, nr. 100 și va funcționa în perioada 7 mai 2021 – 7 august 2021, zilnic, între orele 8:00 și 20:00.  Imunizarea se va face fără programare, cu serul produs de compania Pfizer.

La inaugurarea centrului vor participa Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății, Dominic Fritz, Primarul Timișoarei și Zoltan Nemeth, Prefectul Județului Timiș. 

„Vrem să asigurăm accesul cât mai multor persoane la vaccinare și una dintre căi este și vaccinarea de tip drive-thru. Datoria noastră este să facem astfel încât vaccinul să ajungă la toți timișorenii care vor să se vaccineze și niciun timișorean să nu fie lăsat fără oportunitatea de a se vaccina. Continuăm să căutăm soluții și să creăm facilități pentru accesibilizarea vaccinării și în același timp încercăm să convingem cât mai mulți oameni să se vaccineze. Viețile noastre personale și sociale, comunitatea, economia depind de succesul procesului de vaccinare”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

Persoanele care doresc să se vaccineze vor veni cu autoturisme cu capacitate maximă de 4+1 persoane. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate. E preferabil ca persoanele să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, care se poate descărca de pe site-ul platformei naționale de vaccinare, la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/. Dacă nu se prezintă cu documentul printat și completat, acesta poate fi completat la fața locului, sub supravegherea medicului.

Pe tot parcursul triajului și al procesului de vaccinare, persoanele rămân în mașină. După vaccinare, mașinile vor ocupa un loc în parcare în zona post-vaccinare. În perioada de staționare în zona de post-vaccinare se vor tipări adeverințele de vaccinare care vor fi înmânate direct la mașină.

„Shopping City Timișoara vine în sprijinul comunității locale oferindu-le cu titlu gratuit spațiul și condițiile necesare pentru desfășurarea programului de vaccinare drive-thru. Această acțiune răspunde, în continuare, demersului de a susține autoritățile și sectorul medical în această perioadă în care sănătatea tuturor este una din cele mai importante priorități”, au declarat reprezentanții Shopping City Timișoara.

Organizator:

Primăria Municipiului Timișoara

Partener:

Shopping City Timișoara

The post Se deschide la Timișoara primul centru de vaccinare drive-thru first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source