Școala Altfel – o săptămână inedită pentru elevii comărniceni!

Ultima săptămână a lunii mărțișorului, 27-31 martie 2023, a fost una dedicată activităților „altfel”. Școlile din orașul Comarnic au organizat diverse acțiuni menite să îi scoată pe elevi din rutina cursurilor zilnice și să îi educe cu privire la teme ce țin de viață, sănătate, cultură, comunitate sau viață profesională.

În cele cinci zile ale săptămânii, intitulate la nivel național „Școala Altfel”, elevii de la toate ciclurile de învățământ au participat la ore de educație aparte, fie în școală, fie în locații inedite. Au mers în vizită la muzee, biblioteci, la teatru sau la cinematograf, dar și la intituții publice sau de învățământ superior. Au organizat campanii de ecologizare a mediului, de plantare de pomi sau concursuri sportive și competiții de desene pe asfalt. În plus, au primit vizite de la profesioniști în diferite domenii, care au participat la activitățile de tipul „Ziua Carierei/Meseriei” și le-au prezentat informații care să îi ajute pe cei mai mici comărniceni să își aleagă, încă de pe-acum, profesia pe care o vor urma în viață.

De asemenea, în școli s-au organizat, în colaborare cu diferite instituții ale statului, activități de informare cu privire la siguranța publică, tehnici de supraviețuire sau de salvare de vieți omenești. Totul într-o colaborare fructuoasă cu părinții, cu autoritățile locale și cu reprezentanții instituțiilor de cultură.

Săptămâna “Școala Altfel” este programul național al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul elevilor. Pe lângă instruirea educativă, este necesară implicarea elevilor în activități extrașcolare. Prin urmare, prin astfel de activități extrașcolare cultura generală se îmbogățește, elevii descoperă noi informații, își pot găsi mai ușor modele corecte și se pot forma ca oameni!

Următoarea perioadă aparte din acest an școlar va fi săptămâna „Școala Verde”, organizată la Comarnic în a doua jumătate a lunii aprilie.

Alina Bunghez

Source