În „săptămâna voluntariatului” elevii din Comarnic

au mers cu daruri la Șotrile

Cum altfel să învețe tinerii din noua generație cel mai bine adevăratul spirit al voluntariatului, dacă nu direct de pe băncile școlii?

La Comarnic, în săptămâna voluntariatului, elevii liceului “Simion Stolnicu”, Comarnic au ales să bucure sufletele copiilor de la Școala Gimnazială din Șotrile.

La inițiativa Melaniei Vasile, consilier școlar la unitatea de învățământ, implicată într-un proiect european ce are ca obiectiv integrarea elevilor de etnie rromă din comuna Șotrile, și însoțiți de directorul liceului, prof. Elena Peticilă, elevii din Comarnic au răspuns pozitiv apelului de solidaritate și au mers la școala de acolo pentru a face un gest remarcabil și a aduce zâmbete pe fețele elevilor dintr-o comunitate vitregită din punct de vedere financiar.

Elevii de clasele a X-a și a XI-a de la Liceul „Simion Stolnicu” din Comarnic, au donat jucării și dulciuri, iar dascălii au contribuit prin pachete cu rechizite și cărți, dăruite cu mult drag elevilor de clasa I și a II-a de la școala din Șotrile, o școală, de altfel, nouă și frumoasă, care face cinste comunei.  

Darurile au fost primite cu entuziasm de către școlari, motiv pentru care, cu siguranță, gestul va fi repetat în perioada următoare. Cu atât mai mult cu cât vizita din Șotrile a avut ca rezultat încheierea unui parteneriat între cele două instituții de învățământ, în urma căruia elevii și profesorii din cele două localități vor conlucra la un proiect cu tema „săptămânii voluntariatului”.

Mai mult, conducerea liceului din Comarnic are în plan extinderea acestei activități și către alte comunități defavorizate social și economic din zonele rurale învecinate orașului Comarnic, cu scopul de a realiza schimburi de experiență și acțiuni de caritate menite să trezească în elevii comărniceni spiritul civic de care are atât de mare nevoie generația lor, și nu numai.

Următoarea vizită la Șotrile va fi pe 4 iunie 2021 și va fi dedicată Zilei Internaționale a Copilului. La această acțiune și-au anunțat deja participarea și alți elevi și profesori de la Liceul „Simion Stolnicu” din Comarnic, impresionați de gestul colegilor lor și de efectul avut asupra micii comunități din comuna prahoveană.

 

Alina Bunghez

Source