Consilierii locali din Șelimbăr vor avea pe ordinea de zi a ședinței din 31 ianuarie , printre altele, proiectul PUZ-ului pentru varianta ocolitoare Sibiu Sud, conform ordinii de zi postate pe site-ul Primăriei Mediaș. Este vorba de porțiunea din șoseaua care va străbate comuna Șelimbăr.

”Suprafața totală coridor VOSS (fără zona de protecție) suprafața de teren de expropriat este de 137,34 hectare. Suprafața afectată pe UAT Șelimbăr este de 19,90 de hectare”, se precizează în referatul tehnic al PUZ+URL dedicat acestei lucrări, întocmit de arhitectul șef al Șelimbărului, Marius Teodorescu.

Platforma drumului este de 21,5 metri, partea carosabilă va avea câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri fiecare, iar în mijloc va exista un separator de circulație de 3 metri.

”Necesitatea realizării unei variante ocolitoare a reieșit din sondajul pe care Banca Mondială l-a efectuat în anul 2019, în rândul cetățenilor din județul Sibiu. Acesta va asigura o decongestionare a traficului din municipiul Sibiu, precum și din localitățile limitrofe acestuia, în special în zonele de intrare în municipiu”, se precizează în document.

Totodată, arhitectul șef al Șelimbărului, Marius Teodorescu, menționează că procedura de informare și consultare a publicului s-a desfășurat respectând prevederile legislației în domeniu.

Source