Primarul Cristi Valentin Misăilă a participat la Colegiul Național ”Unirea” la evenimentul de deschidere a proiectului de cooperare educațională internațională ”Fortune in garbage”.

Luni, 21 martie 2022, Primarul Cristi Valentin Misăilă a participat la Colegiul Național „Unirea” la evenimentul de deschidere a proiectului de cooperare educațională internațională „Fortune in garbage”.
Alături de elevii și profesorii de la Colegiul Național „Unirea” la evenimentul de deschidere s-au aflat profesori și elevi de la Școala Gimnazială Baruthane din orașul Samsun, Turcia (lider de proiect), dar și elevi și profesori de la Școala Primară Catolică Sf. lmre din orașul Tiszafüred, Ungaria.
„Fortune in garbage” este un proiect educațional internațional desfășurat în cadrul proiectelor europene Erasmus + și are ca termen de finalizare luna iunie 2022.
Proiectul este coordonat de Școala Gimnazială Baruthane din orașul Samsun, Turcia. Alături de Colegiul Național „Unirea” Focșani, mai sunt implicate alte două instituții de învățământ din Spania și din Ungaria.
„Apreciez în mod deosebit faptul că proiectul este dedicat problemelor de mediu și modului în care sunt reciclate deșeurile. Cred că este important ca generațiile tinere să conștientizeze faptul că deșeurile reprezintă o amenințare la adresa mediului și că avem nevoie de reciclare. Avem exemple de bune practici și mă bucură faptul că veți avea oportunitatea de a vizita unele dintre facilitățile noastre prin care reciclăm deșeurile și tratăm apele uzate”, a spus Primarul Misăilă.
Obiective proiectului „Fortune in garbage” sunt :
– conștientizarea în rândul participanților că se formează o mare cantitate de gunoaie care nu sunt întotdeauna eficient reciclate;
– importanța reciclării și observarea exemplelor de bună practică în acest domeniu;
– folosirea eficientă a resurselor naturale;
– dezvoltarea dialogului intercultural prin descoperirea tradițiilor, obiceiurilor și istorie locale.
De altfel, un punct important pe agenda proiectului este organizarea pentru elevii și profesorii din cadrul proiectului a unui tur ghidat al principalelor obiective turistice ale Municipiului, tur organizat prin Centrul de Informare și Promovare Turistică Focșani care are ca scop dezvoltarea dialogului intercultural prin prezentarea istoriei și tradițiilor locale.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

Source