Modernizarea instituțiilor de învățământ din Negrești-Oaș intră în linie dreaptă, după ce primarul Aurelia Fedorca a semnat vineri, 2 iunie, contractul de execuție a lucrărilor pentru modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 1, ultima instituție de învățământ din oraș care intră în procesul de reabilitare.

Semnarea contractului de execuție vine după un lung proces birocratic, pe care am reușit să-l depășim astfel încât să putem începe cât de curând lucrările, a precizat primarul Aurelia Fedorca.

Licitația a fost câștigată de societatea Electro Mat Promt SRL, valoarea contractului de lucrări fiind de 3.296.300,00 lei inclusiv TVA, iar durata de execuție a lucrărilor de 16 luni.

Investiția este realizată în cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale Nr. 1”, finanțat din fonduri europene prin REGIO – Programul Operational Regional 2014-2020 și de la bugetul local.

Printre lucrările ce vor fi realizate se numără reabilitarea termică a anvelopei, izolarea termică a fațadei – parte opacă și parte vitrată, înlocuirea sistemului de încălzire și apă caldă cu unul performant – centrală pe biomasă, reabilitarea instalației de iluminat prin înlocuirea cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, finisaje și recompartimentare interioară, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități – rampe de acces, platformă, grup sanitar.

Modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 1 face parte dintr-o viziune mai amplă care privește investițiile în Educație. Astfel, pe acest segment avem în derulare în orașul Negrești-Oaș 9 proiecte din fonduri europene și guvernamentale, în valoare de 6,168 milioane euro, care vizează modernizarea completă a grădinițelor, școlilor și liceelor noastre astfel încât copiii și dascălii să meargă în siguranță și cu drag la școală.

Source