Consilierii locali au fost convocați în ședință de îndată, marți, 11 iulie, de la ora 10, pentru a aproba două proiecte cu finanțare nerambursabilă europeană și din bugetul național, în valoare de aproape 11 milioane de lei, pe care Primăria Municipiului Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială (DAS) dorește să le implementeze. Ambele proiecte vor crește semnificativ calitatea vieții vârstnicilor timișoreni.

Primul proiect pe care DAS îl va depune pentru finanțare prin PNRR se referă la construirea de la zero și dotarea unui nou Centru multifuncțional pentru persoane vârstnice, care va include un centru de zi de asistență și recuperare și o unitate de îngrijire la domiciliu. Valoarea totală a proiectului este de 7,3 milioane de lei (fără TVA), din care 6,1 milioane de lei, fonduri nerambursabile, prin PNRR, 1,1 milioane, fonduri de la bugetul de stat și 145.000 de lei (2% din valoarea proiectului) de la bugetul local.

Viitorul centru va fi construit pe strada Lorena și va avea o capacitate de 50 de seniori/zi, care vor putea beneficia de asistență și recuperare, în timp ce serviciul de îngrijire la domiciliu va putea deservi 25 de persoane vârstnice/zi

Al doilea proiect care va îmbunătăți semnificativ calitatea vieții seniorilor Timișoarei se referă la depunerea unei solicitări de finanțare în valoare de circa 3,6 milioane de lei, la Ministerul Muncii, pentru renovarea capitală a trei centre existente în municipiu: Căminul pentru persoane vârstnice „Inocențiu M. Klein”, Centrul de zi pentru Bătrâni din cadrul Complexului pentru persoane vârstnice „Sf. Arh. Mihail și Gavril” și Clubul Pensionarilor.

Ambele proiecte vor fi depuse imediat după aprobarea lor de către Consiliul Local Timișoara.

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara vrea să atragă finanțări de 11 milioane de lei pentru îmbunătățirea semnificativă a calității vieții seniorilor Timișoara. Un nou centru și reparații capitale la centrele existente first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source