Primăria Municipiului Timișoara va supune la vot în Consiliul Local extinderea creditului contractat cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru investițiile orașului în mobilitate verde. Acordul de finanțare a fost semnat în decembrie 2021 și are o valoare de 20,3 milioane de euro. Acesta va fi extins cu încă 15,1 milioane de euro.

„Am primit încă un semnal puternic de încredere de la partenerii noștri de la BERD. În timp ce finanțările cu fonduri europene s-au blocat la București, am căutat soluții pentru a nu opri proiectele vitale ale Timișoarei. Investim în mobilitate verde, ca să reducem poluarea și traficul din oraș și să oferim o alternativă de deplasare pentru cei care locuiesc și muncesc în Timișoara”, transmite viceprimarul Ruben Lațcău.

Fondurile vor fi folosite pentru a asigura continuitatea proiectelor majore pe fonduri europene unde au existat întârzieri de la nivel central. Cu aceste sume, vor fi co-finanțate trei proiecte majore ale orașului, care se derulează cu fonduri europene: reabilitarea Căii Bogdăneștilor (3,2 mil. euro), achiziția celor 23 de tramvaie noi (5 mil. euro) și 44 de autobuze electrice noi (6,9 mil. euro).

Împrumutul are o dobândă care rezultă din suma ratei interbancare (Euribor) la șase luni plus o marjă de 1,15% pe an.

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara va extinde cu 15 milioane de euro acordul de finanțare cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source