Primăria Timișoara a plantat în două luni 600 de arbori, 3000 de arbuști și peste 300.000 de plante

Campania de plantări a Primăriei Municipiului Timișoara continuă până în primăvara anului 2023. În două luni, de când aceasta a început, s-au plantat 616 arbori, 3396 de arbuști, 860 plante perene, 144.000 plante bienale și 150.000 de lalele, narcise și zambile.

”Am avut o mobilizare de forțe în această toamnă pentru a îmbogăți spațiul verde din cartiere și din zona centrală a Timișoarei. Am extins plantarea de plante perene pe bulevarde pentru că au costuri de întreținere mai mici și viață mai lungă. Cheltuim cu chibzuință banul public și suntem atenți la resursele de apă în perioada verii. Continuăm campania de plantări în primăvară. Ajungem în fiecare cartier”, a spus primarul Dominic Fritz.

În prima jumătate a lunii decembrie s-au plantat arbori sau arbuști în următoarele locații: Piața Victoriei, splaiul T. Vladimirescu, Aleea Cetinei, str. Ardealului, str. Bucovina, str. Eugen Cuteanu, str. Ioan Slavici, str. N. Andreescu, str. Leonard, str. Martir Gogu Oprea, str. M.Petru Domășneanu, str. Constructorilor, str. Horia Rusu, str. Luminița Boțoc, str. Ostrogovich, Calea Sever Bocu, Calea Aradului, str. Carei, str. Horia Măcelariu, str. Ion Luca Bănățeanul, str. Lugojului, str. Martir Dan Carpin, str. Martir Silviu Mohoton.

S-au făcut plantări în parcuri, în alveole, pe splaiuri, și aliniamentele de pe mari artere de circulație. În mod particular, pe Splaiul Tudor Vladimirescu s-au plantat peste 1.000 de arbuști în aliniament, lângă pista de pe malul Bega.

În total, în această campanie care pregătește Timișoara de primăvară se vor planta 1100 de arbori, 850 de arbuști în parcuri, peste 336.000 de plante, printre care 550 de trandafiri. În Parcul Justiție vor înflori 127.000 de lalele, narcise și brândușe.

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara a plantat în două luni 600 de arbori, 3000 de arbuști și peste 300.000 de plante first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source