Primăria Timișoara a deschis primul centru local de reziliență din România pentru răspuns la situații excepționale de criză

Primăria Municipiului Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, a deschis primul Centru de Reziliență și Mobilizare Comunitară din România, lângă Gara de Nord. Spațiul va fi folosit în cazuri excepționale ca centru de coordonare și activare a societății civile pentru un răspuns imediat la situații de criză extremă care afectează Timișoara.

„Pregătirea e cheia succesului și, de aceea, am deschis un centru care să mobilizeze comunitatea locală în situații de criză și care să facă Timișoara un oraș rezilient. Este unic în România. Ce am învățat din acești ultimi ani este că România nu e pregătită pentru situații excepționale, iar statul se mișcă foarte greu când inimaginabilul devine realitate. La începerea agresiunii rusești împotriva Ucrainei, societatea civilă s-a mobilizat exemplar ca să-i sprijine pe ucrainenii care au fugit din calea războiului, dar fără o coordonare centrală. Nimeni nu a așteptat după stat. Din aceste lecții învățăm și vrem ca Timișoara să fie pregătită pentru următoarea criză majoră, fie că e pandemie sau val de refugiați sau altceva”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Spațiul în care funcționează aparține Primăriei Timișoara și a fost renovat la finele anului 2022, în parteneriat cu cluburile LIONS din Timișoara. Acesta este gestionat de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara prin Serviciului Reziliență și Mobilizare Comunitară. Acum, centrul este utilizat ca spațiu de gestionare a serviciilor și beneficiilor sociale pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina.

Dacă vreți să vă implicați să devenim o comunitate mai puternică și mai rezilientă, nu ezitați să treceți treceți pragul noului centru de pe Bulevardul General Ion Dragalina, nr. 38-42 sau să contactați echipa telefonic la 0741 113 952 sau electronic la adresa [email protected].

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara a deschis primul centru local de reziliență din România pentru răspuns la situații excepționale de criză first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source