26.07.2023

Primăria Municipiului Timișoara implementează încă un proiect propus și votat de timișoreni în cadrul programului de bugetare participativă ”Timișoara decide!”

Este vorba despre îmbunătățirea pistelor pentru biciclete de pe Bd. Eroilor, proiect care a trecut printr-un proces extins de consultare cu cetățenii. În prezent proiectul se află în faza de execuție.  

Proiectul de îmbunătățire a calității pistelor de biciclete (cele mai utilizate) a demarat cu o serie consultări, la care au participat inițiatorul proiectului și membri ai societății civile. În urma discuțiilor, au fost stabilite zonele prioritare de intervenție, cu încadrarea în bugetul alocat, în valoare de 400.000 lei.

Tot pe baza consultărilor, au fost stabilite atât zona de intervenție (Bd. Eroilor de la Tisa, tronsonul cuprins între Aleea FC Ripensia și strada Ștefan Cel Mare), cât și soluția tehnică. Astfel, vor fi ridicate trecerile de pietoni, vor fi coborâte bordurile și vor fi realizate lucrări de întreținere a trecerilor de pietoni, respectiv a culoarului pentru biciclete. 

„Este un proiect gândit cap-coadă de timișoreni și vreau să le mulțumesc pentru implicare și pasiune. E un proces participativ care ne ajută să lucrăm mai bine împreună, cetățeni și administrație, pentru a face schimbările pe care ni le dorim în oraș. Mă bucur că anul acesta s-au implicat și mai mulți timișoreni în procesul de bugetare participativă și proiectele pe care le-au propus au strâns mai multe voturi decât anul trecut. E un semnal că suntem pe drumul cel bun”, transmite primarul Dominic Fritz.

Dintre cele opt proiecte câștigătoare ale ediției campaniei de bugetare participativă de anul trecut, Primăria Municipiului Timișoara a implementat complet sau are într-un stadiu avansat patru proiecte. Celelalte se află în diverse stadii de implementare.

Astfel, pe baza propunerilor lansate de timișoreni, elevii din oraș utilizează deja ”Laboratorul digital” de la Liceul de Informatică Grigore Moisil, iar cetățenii beneficiază de treceri de pietoni mai sigure pe strada Gavril Musicescu, unde au fost înălțate trecerile de pietoni și s-a introdus iluminatul ecologic al trecerilor de pietoni (pe porțiunea de la intersecția cu Calea Martirilor 1989, până la intersecția cu str. Vasile Zbegan).

În 2023, cea de-a doua ediție a campaniei de bugetare participativă a atras un număr și mai mare de timișoreni. Peste 8000 de persoane au votat dintre cele 41 de proiecte eligibile propuse în campania ”Timișoara decide!” de anul acesta, cu 25% în creștere față de anul trecut.

Și numărul proiectelor câștigătoare este în creștere cu 50% față de anul trecut. Astfel, în 2023, 12 proiecte au fost votate pentru a fi implementate în următorii 2 ani, bugetul total alocat de Primărie fiind de 4,2 de milioane de lei. 

Puteți urmări stadiul derulării programului de bugetare participativă, accesând acest link: https://decidem.primariatm.ro/bp.

Serviciul Comunicare

The post Primăria Municipiului Timișoara a început lucrările de îmbunătățire a pistelor de biciclete de pe bd-ul Eroilor. Un proiect votat în programul ”Timișoara decide!” first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source