Primăria Municipiului Roman se alătură Campaniei
„Ziua de Curățenie Națională”

Primăria Municipiului Roman lansează invitația romașcanilor – persoane fizice, ONG-urilor din Roman, instituțiilor și agenților economici de pe raza municipiului, de a participa în data de 18.09.2021 la inițiativa „Ziua de Curățenie Națională” 2021.

Evenimentul își propune să demonstreze rezultatele pozitive ce decurg din colaborarea dintre cetățeni, mediul public și mediul privat, în ceea ce privește strângerea deșeurilor aruncate iresponsabil din anumite zone ale orașului.

Pentru o mai bună organizare, toți cei care doresc să participe la eveniment, se pot înscrie în perioada 07-10.09.2021, transmițând pe adresa e – mail: solicitarea cu următoarele date: nume/prenume persoană coordonatoare și telefon/e-mail ONG, instituții, agenți economici, respectiv număr de voluntari estimat. Zonele de intervenție urmează să fie stabilite și comunicate participanților, iar materialele necesare (mănuși, saci) vor fi asigurate de către Primăria Municipiului Roman.

„Ziua de Curățenie Națională” este o inițiativă ce a luat naștere în Estonia în anul 2008. În România, în cele șapte ediții desfășurate începând cu anul 2010, au fost mobilizați peste 1.900.000 de voluntari, dintre care mai mult de 850.000 au fost tineri. Cu ajutorul lor, dar și cu susținerea a 450 de companii și a 1900 de primării, au fost strânse peste 23.500 de tone de deșeuri.
Această inițiativă, continuă anul acesta în peste 150 de țări sub titulatura de „World Cleanup Day”. Astfel, pe 18 septembrie 2021 va avea loc o mobilizare a voluntarilor din toată lumea pentru a curăța deșeurile de pe toată suprafața Pământului, într-o singură zi. În România se dorește mobilizarea a aproximativ 100.000 de locuitori din toate județele țării.

Din cauza condițiilor specifice pandemiei COVID – 19, se recomandă participarea persoanelor vaccinate și purtarea măștii de protecție pe toată durata acțiunii de ecologizare.

Source