Primăria Muncipiului Focșani premiază “familiile de aur”

Primaria Municipiului Focșani sărbătorește dragostea nu doar în luna iubirii, ci de-a lungul întregului an.
Astfel, TOATE cuplurile focşănene care împlinesc 50 de ani de căsătorie neîntreruptă sunt serbate de municipalitate prin acordarea unei diplome de fidelitate şi a unui premiu în valoare de 500 lei. Concomitent cu premierea, se înmânează și flori şi dulciuri fiecărui cuplu.
Pentru a primi insa acest premiu, familiile care au împlinit 50 de căsătorie TREBUIE sa completeze o cerere tip de fidelitate, care poate fi găsita în format fizic la registratura Primăriei Municipiului Focșani. Acest formular trebuie insotit de copii de pe buletinele celor doi parteneri de viață, care să facă dovada faptului că au domiciliul pe Focșani, precum și de pe certificatul de căsătorie.
De asemenea, începând cu anul 2017, Primăria Focșani a organizat, de Dragobete, sărbătoare tradițională românească de celebrare a iubirii, o petrecere drept mulțumire pentru exemplul pe care „familiile de aur” îl reprezintă pentru întreaga noastră comunitate.
Pandemia de Covid -19 a întrerupt timp de doi ani această tradiție, iar odată cu ridicarea tuturor restricțiilor, am fi dorit să reluăm tradiția Balului de Dragobete.
Din păcate însă, consilierii locali PNL si USR au refuzat alocarea sumei necesare, fara a da vreo explicatie logica sau legala gestului lor de neinteles.
Cu toate acestea, Primarul Cristi Valentin Misaila a anuntat public faptul ca, imediat ce contextul politic va fi unul favorabil, va relua acest demers și va trimite tuturor familiilor ignorate de PNL-USR o invitație la acest „Bal de Dragobete” mult așteptat.
Cei care se iubesc de mai bine de jumatate de secol MERITA din plin acest lucru, așa cum merita tot respectul și aprecierea noastră!

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

CERERE TIP PREMIERE FIDELITATE

Source