Alte 50 de străzi se află în diferite faze de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare

92 de străzi din Timișoara vor avea rețelele de apă și canalizare reabilitate. La finalul lucrărilor, se va îmbunătăți presiunea la robinete, dar și calitatea apei furnizate timișorenilor. 

”Pentru timișorenii de pe 42 de străzi lucrările de modernizarea a conductelor de apă și canalizare s-au terminat. Apa de la robinet ajunge prin conducte noi și pericolul de avarii la rețele este mult redus. Printre străzile pe care s-a lucrat până acum se numără bulevarde și artere mari, cum sunt Circumvalațiunii, Stan Vidrighin, Eroilor sau Sever Bocu, dar și străzi din cartiere. Este un proiect finanțat din fonduri europene, cu o contribuție de peste 4 milioane de euro de la bugetul local”, a spus primarul Dominic Fritz.

Proiectul este în derulare de către Aquatim, iar în prezent se lucrează pe încă 21 de străzi din tot orașul, pe unele dintre ele intervențiile fiind realizate în proporție de peste 80%. 

Lucrările de reabilitare vizează înlocuirea conductelor de oțel, vechi de peste 40 de ani și colmatate, cu conducte noi, din fontă ductilă și polietilenă și având diametru mai mare. 

În ceea ce privește conductele de canalizare, cele degradate, de beton, au fost înlocuite cu conducte noi, din materiale moderne. O parte din înlocuiri au fost realizat prin cămășuire, o tehnică „no-dig”, adică fără excavare, care constă în introducerea unui material în conducta veche, care formează o conductă nouă în interiorul conductei deteriorate, fără a fi nevoie de săpături. Astfel de intervenții au fost făcute pe străzi din zona Lunei, Soarelui, Girocului.

Valoarea alocată lucrărilor de modernizare pe cele 92 de străzi este de peste 31 milioane de euro. Banii alocați proiectului sunt din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană (180,4 milioane de euro), de la bugetul de stat (40,4 milioane euro), de la bugetul local (4,3 milioane euro) și co-finanțare Aquatim (14,4 milioane euro).

Serviciul Comunicare

The post Presiunea și calitatea apei s-au îmbunătățit pe 42 de străzi din Timișoara. first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source