În cadrul întâlnirii cu primarul Dominic Fritz, președinta Parlamentului European, Roberta

Metsola, și-a exprimat interesul de a participa anul viitor la Timișoara la evenimentele

organizate cu ocazia deținerii titlului de Capitală Europeană a Culturii. Detaliile vizitei urmează să fie stabilite în perioada următoare.

Primarul Timișoarei se află la Bruxelles într-o campanie de promovare a Timișoarei 2023.

”M-am simțit onorat de deschiderea pe care președinta Parlamentului European, Roberta

Metsola a arătat-o pentru Timișoara. A fost entuziasmată de cât de relevantă este povestea Timișoarei cu diversitatea și potențialul ei de inovare, în contextul actual european”, a spus primarul Dominic Fritz.

Cei doi au vorbit și despre aderarea României la zona Schengen, primarul Timișoarei susținând, din nou, faptul că e timpul ca Europa să devină una și să doboare bariera Schengen. Doamna președinte a reconfirmat poziția Parlamentului European exprimată în rezoluția adoptată în octombrie, prin care susține aderarea României și Bulgariei la zona Schengen.

La întâlnire a participat și europarlamentarul Vlad Gheorghe (USR).

În cadrul întrevederii, primarul Dominic Fritz a răspuns pozitiv propunerii Robertei Metsola ca Timișoara să se alăture campaniei de solidaritate europeană „Generators of hope”, pe care Președinta Parlamentului European a inițiat-o recent. Campania își propune să ajute poporul ucrainean prin furnizarea de generatoare de energie. Peste 30% din centralele electrice ale Ucrainei au fost avariate sau distruse în timpul războiului, lăsând 10 milioane de ucraineni fără electricitate, acum, în perioada iernii.

Reamintim că, imediat după invazia trupelor rusești în Ucraina, Municipiul Timișoara cu sprijinul Profi a trimis la Cernăuți generatoare de curent, într-un transport umanitar.

Serviciul Comunicare

The post Președinta Parlamentului European a acceptat invitația de a veni la Timișoara first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source