26.10.2023

Primăria Municipiului Timișoara avansează cu proiectul privind realizarea unei parcări supraterane în zona Dacia. Primarul Dominic Fritz a semnat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice – faza SF, a indicatorilor tehnico-economici  şi a devizului general  pentru obiectivul de investiții „Parcare supraterană cu acces de pe strada Timiș și strada Ulmului”.

Prin acest proiect se vor amenaja 154 de locuri de parcare, amplasate astfel :

– la parter: 29 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități, 2 pentru încărcare electrică); 

– la etajul 1: 40 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități);

– la etajul 2: 40 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități);

– pe terasă: 42 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități);

– 3 locuri sunt poziționate în exteriorul clădirii.

Investiția va fi realizată pe un teren liber de construcții, având funcțiunea de parcare la sol. Durata de realizare a investiției este de 31 de luni, de la data ordinului de începere, din care 6 luni proiectare,  1 lună pentru derularea procedurii de achiziție, iar durata de execuție estimată este de 24 de luni.

Calitatea amenajării și funcționalității spațiului public este un factor major al calității vieții în oraș. Amenajarea acestei parcări și a zonei adiacente va crește atractivitatea și siguranței spațiilor publice, va rezolva accesibilitatea pentru toate categoriile de pietoni, dar și pentru celelalte mijloace de transport.

Valoarea totală a investiției este de 18.778.657 lei (inclusiv TVA), sumă alocată de la bugetul local al Municipiului Timișoara.

Serviciul Comunicare

The post Parcare supraterană cu peste 150 de locuri, în zona Dacia first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source