Primăria Snagov a obținut finanțarea din partea ministerului Educației pentru construcția clădirii ”la roșu”. Apoi a reușit să obțină banii pentru cofinanțare prin Ministerul Dezvoltării, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Astfel, toate finisajele au fost finanțate prin Ministerul Dezvoltării, iar primăria a asigurat, din bugetul local, fondurile pentru dotări, mobilier școlar, table, videoproiectoare, calculatoare etc.

Noua școală are 9 săli de clasă și 3 laboratoare, în total 12 spații pentru efectuarea cursurilor. Astfel, există laboratorul de chimie/fizică, unul de limba română și unul de informatică. Lor li se adaugă o bibliotecă, o sală de lectură, un cabinet medical și unul psihologic. De asemenea, grupurile sanitare sunt în interiorul clădirii iar încălzirea se face cu ajutorul unei centrale termice.

În cadrul ceremoniei de deschiderea a anului școlar primarul Marian Oancea a declarat: ”În acest proiect de desăvârșire a comunității noastre, fiecare membru își aduce propria contribuție. Contribuția mea modestă a fost aceea de a aduce laolaltă acei oameni care au avut darul, priceperea și voința de a ridica această construcție. Rolul profesorilor, va fi acela de a utiliza cele 9 săli de clasă și laboratoarele de chimie/fizică, limba română și informatică pentru a deschide noi orizonturi copiilor noștri. Rolul copiilor va fi acela de a rămâne înfometați de cunoaștere și de a accesa biblioteca și sala de lectură, pentru a descoperi acele opere și citate care să-i inspire pe parcursul vieții. Iar rolul părinților, al oamenilor care trudesc zi de zi pentru viitorul copiilor lor, va rămâne acela de a colabora cu profesorii și cu autoritățile pentru a ne comunica nevoile lor, pentru a organiza grupuri de inițiativă și sprijin care să întregească eforturile depuse în educație.”

Source