Primăria Municipiului Timișoara construiește mai multe clădiri pentru creșe noi și spitale moderne. Printre acestea, lucrările la creșa nouă de pe Calea Bogdăneștilor și la Noua Clinică de Balneologie înregistrează progrese semnificative. Însă costurile pentru materiale și salarii au crescut în sectorul de construcții. Sumele prevăzute inițial în bugetul local nu mai sunt suficiente. Primăria va acoperi o parte din această creștere printr-un credit public pentru a finaliza lucrările la timp.

Cele două investiții sunt în execuție și trebuie realizate până la finalul anului. De aceea, în ședința Consiliului Local de astăzi se discută aprobarea respectivului credit. Acesta va avea valoarea de 7,5 milioane de lei și va fi încheiat cu Trezoreria Statului. Creditul va fi rambursat într-o perioadă de 5 ani.

Investiția pentru Noua Clinică de Balneologie are o valoare de 23.700.000 lei (TVA inclus), din care primăria plătește 13.000.000 lei prin bugetul local. Termenul de finalizare este 30 noiembrie 2023.

Investiția pentru construcția unei noi creșe pe Calea Bogdăneștilor are o valoare de 7.700.000 lei (TVA inclus), din care primăria plătește 6.400.000 lei prin bugetul local. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2023. Co-finanțarea europeană este de 1.300.000 lei (TVA inclus).

Serviciul Comunicare

The post Municipiul Timișoara accesează un credit de stat pentru finalizarea a 2 investiții cu fonduri europene first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source