Primăria Municipiului Timișoara intensifică programul de reparații la drumuri și trotuare pe perioada verii, când orașul e mai liber datorită vacanței și concediilor. Societatea de Drumuri Municipale va efectua reparații majore pe mai multe bulevarde și străzi din toate zonele orașului. Prin reparații, remediem tronsoanele degradate, ridicăm la nivel gurile de canalizare și oferim trotuare decente pentru timișoreni.

„Vara aceasta intervenim pe mai multe drumuri intens circulate, bulevarde, străzi,  dar și în cartiere unde lucrăm la drumuri și trotuare și vom intra și în curțile școlilor, pentru reparații la trotuare și alei. Avem deja în oraș șantiere unde schimbăm 65 de kilometri de conducte de apă-canal, inclusiv magistralele aflate pe mai multe bulevarde din oraș. Așa că, ne-am corelat lucrările de reparații cu aceste investiții și ne vom concentra pe zonele în care lucrările de înlocuire a rețelelor de apă, canal sau termoficare s-au terminat. Planul nostru este să avem zone compacte reabilitate, cu rețele subterane noi, cu drumuri și trotuare refăcute, locuri de parcare marcate”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Lucrările de reparații se derulează în perioada cuprinsă între finalul lunii iunie până la începutul lunii septembrie.

Zona de Nord

Principalele artere de circulație vizate de reparații în această vară sunt: Calea Circumvalațiunii, Calea Alexandru Ioan Cuza și Calea Aradului. Odată cu reparațiile majore de pe Calea Circumvalațiunii, în urma lucrărilor de apă-canal, a fost inclusă în plan și schimbarea integrală a covorului asfaltic din Piața Consiliul Europei, refacerea și marcarea locurilor de parcare din Piața Consiliul Europei, precum și reparații pe bulevardul care duce spre Piața Mărăști, Calea A. I. Cuza. Lucrările vor continua pe Calea Aradului până la Cimitirul Eroilor.

În primăvara acestui an și în urma lucrărilor din vara anului 2022, carosabilul de pe Calea Sever Bocu (Lipovei) a fost refăcut complet, de la intrarea în Dumbrăvița până la intersecția cu str. Divizia 9 Cavalerie. S-a intervenit în câteva zone pentru refacerea trotuarului degradat. Stația de transport de la intersecția cu Sf. Apostoli Petru și Pavel are acum trotuar din dale și o mică amenajare peisagistică la monumentul „Eroica”. În urma lucrărilor, cablurile aeriene ilegale au fost eliminate. 

În această vară continuă reabilitarea rețelei de apă-canal pe: Str. Simion Bărnuțiu, Bvd. Take Ionescu, Calea Aradului, Calea Torontalului, Str. Gării, Str. Gh. Dima, Str. A. Demetriade și Str. A Imbroane, Bvd. Cetății. 

Zona de Sud

Bulevardul General Ion Dragalina va intra în reparații în luna iulie, la nivelul trotuarelor și al spațiilor verzi, precum și pe domeniul public, pe partea dreaptă a arterei, de la pod înspre Gară. Pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu se lucrează deja. Acolo echipele Municipalității repară integral segmentul Liviu Rebreanu – Tolstoi.

Reamintim că principala arteră radială, Calea Șagului – Bulevardul 16 Decembrie, este inclusă în două proiecte majore de regenerare urbană și modernizare a infrastructurii, ambele aflate în faza de proiectare. Implementarea va fi corelată cu schimbarea magistralei de apă de pe bulevard. Astfel, vor fi intervenții minime până la modernizare. În reparații pe timp de vară vor intra, însă, străzi conexe, respectiv str. Vulturilor, str. Transilvaniei și str. Crizantemelor. În plan includem reparații integrale – carosabil, trotuar, locuri de parcare.

În Steaua-Fratelia, strada Emil Zola e în curs de reparații atât la trotuare, cât și la carosabil. Lucrările vizează modernizarea trotuarelor puternic degradate, precum și refacerea fundației care a cedat în unele zone. 

În ceea ce privește investiția de reabilitare a rețelei de apă-canal, lucrările continuă pe timp de vară pe următoarele străzi: magistrala Ripensia – Caceu, str. Torac, str. Ș. O. Iosif. 

Serviciul Comunicare

The post Primăria Municipiului Timișoara reface mai multe bulevarde și străzi pe perioada verii first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source