17.10.2023

Primăria Municipiului Timișoara anunță modificări în circulația rutieră în cartierul Elisabetin, unde este realizat culoarul velo Traian Lalescu – Cosminului. Pentru a spori gradul de siguranță pentru pietoni, bicicliști și șoferi, Comisia de Circulație și Poliția Rutieră au decis instituirea de sensuri unice pe străzile Cozia și Memorandului. Urmează schimbarea semnalizării rutiere, cu restricții pe durata intervențiilor.  

Pentru efectuarea lucrărilor de semnalizare rutieră, traficul rutier va fi închis pe străzile Cozia și Memorandului, în perioada 20.10.2023, ora 20:00 – 22.10.2023, ora 20. 

De asemenea, în perioada 18.10.2023, ora 08:00 – 19.10.202, ora 19:00, va fi restricționat traficul rutier pe strada Piața Crucii. 

Totodată, circulația rutieră va fi restricționată în perioada 20.10.2023, ora 08:00 – 21.10.2023, ora 19, pe strada Aurel Cândea, tronsonul cuprins între Piața Crucii și bulevardul Victor Babeș. 

Recent, echipele Primăriei Municipiului Timișoara au efectuat reparații pe strada Memorandului, au ridicat căminele la nivelul drumului și au avut intervenții în zonele unde apar bălți în urma ploilor.

Reamintim că Primăria Municipiului Timișoara amenajează un culoar velo care va uni trei zone verzi din cartierul Elisabetin: Parcul Vasile Adamachi, Parcul Crucii și scuarul Piața Bisericii. Pista va parcurge străzile Traian Lalescu – Doctor Aurel Cândea – Martir Sorinel Leia – Cosminului. Va avea o lungime de 1,2km și va fi cu sens dublu pentru biciclete. În total, sunt în curs de amenajare 3 intersecții ridicate la nivel cu trotuarul: Sorinel Leia – Memorandului, Aurel Cândea – Piața Crucii și Cosminului – Coresi. Este un culoar de mobilitate care va lega Bvd. Pârvan de strada Eneas și care, în viitor, va fi conectat cu rețeaua Transilvania – Vulturilor – Crizantemelor – Podul Pietonal Gelu – malurile Begăi.

Serviciul Comunicare

The post Modificări de sensuri și măsuri de sporire a siguranței traficului în cartierul Elisabetin first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source